Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

LUPENKA, EKZEM VE VLASECH

0.0
LUPENKA, EKZEM VE VLASECH

Potřebné ingredience

MAJOLKA - ne dietní

Postup přípravy

přibližně půl hodinky před mytím hlavy vetřete majolku do vlasů,pozor může stékat a tak doporučuji nejlépe vyřazené tričko. my máme vyzkoušenou Helmansku, ta celkem dobře drží. Při léčbě lupenky se nám tak podařilo vyřadit veškeré"léčivé"masti a vodičky, a tuto proceduru provozujeme již tak jednouza 1-2 měsíce. Ze začátku jsme museli i několikrát týdně. Lupenka se nám nevyléčila , ale krásně se udržuje v klidu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Daylong 20. 4. 2014, 22:22
dobrý den, myslíte že by se to mohlo používat i na tělo? Nemáte vyzkoušeno neco na tělo?
cacoš 10. 4. 2014, 21:16
...tak jsem si to dnes natytlala, nechala působit a pak smyla. Vlasy mám skoro suché a svědí pořád....zřejmě nemohu očekávat zázraky ihned, ale člověk doufá a věří :-|
Navis 6. 2. 2008, 21:44
moje mamka mě do vlasů dávala žlůtka a potom zamotala do ifelitu a nechala působit,taky jsem tam mívala i máslo.Bože to byli děsné časy.Trhávala jsem si mladé kopřivy a dělal si znich odvar a tím si myla vlasy.nakonec mě zjistily že mám alergii a jak mě daly prášky tak mám klid,ale pomihli i ty mamčine plpanice.
kackuli 6. 2. 2008, 21:10
Ahoj,muzu Vam vsem doporucit pripravky od ceske firmy missiva.Maji skvele ucinky,financne jeste usetrite jsou levnejsi nez na trhu.Pisnete mi na mail,napisu Vam vice katka.jarosova@t-email.cz
moschus 25. 1. 2008, 21:54
Tak tohle vyzkouším.Díííky za typ |:o) |:o) |:o).Neustále bojuju s lupy :'( :'(.A nikdy nic nepomohlo (child12). (L) (L)
Ucinka 22. 1. 2008, 13:14
Tak jsem si právě napatlala do vlasů majolku Hellmanns ;-) Moje tříletá dcera na mě koukala a říkala mi, že to dělm špatně, že to není na vlásky, ale je to papání ;-) ;-) Mám to tam asi pět minut, trochu mě to štípe :^)
kackuli 22. 1. 2008, 12:40
Muzu Vam doprucit na lupenku pripravky od missivy.Jsou levne,levnejsi nez na trhu a jeste vam pomahaji zdravotne.Zmirni lupenku,a udrzuje ji v klidu.Jsou tam take vyborne sampony na vlasy.Muzu Vam o tom napsat vice katka.jarosova@t-email.cz
veronikasediva11 22. 1. 2008, 11:24
hoj holky,nemáte někdo zkušenost s ok gelem?joo a v pátek vyrážím do solné jeskyně v praze,někdéé na Masaryčce.
kacka7777 13. 8. 2007, 19:39
holky a na lupenku je hodně dobrá Solná jeskyně,tak pokud máte v blízkosti nějakou,doporučuji navštívit.pomáhá to.Já lupenku nemám ale v Solné jeskyni pracuju a vím že hodně lidem pomohla,netvrdím že jí vyléčí ale pozastaví.potom je dobré dělat zábaly z bahna z Mrtvého moře. (Y) Tak přeju ať něco zabere. (F)
Monadelka 13. 8. 2007, 18:52
Je opravdu nevyléčitelná,ale příznaky se dají zmírnit.Já bojuji také s lupénkou ve vlasech,vyzkoušela jsem už hromadu přípravků.Jelikož ji máme v rodině,poradila mi sestřenice užívat kapky- Ostropestřec Mariánský.Užívá se vždy 15 kapek před jídlem,musí se užívat minimálně 6 týdnů.Jsou to čistě bylinné kapky čistí játra a slinivku což má na lupénku velký vliv.A na promaštění mast- Regenerační bylinná mast od Dr.Fr.Dudka je přímo na lupénku stojí kolem 50 kč.Já obojí používám teprve 2 týden tak jsem zvědavá zatím to vypadá dobře.Snad někomu také pomůžou. (F) (F)
Karla.C 10. 4. 2014, 22:08
@Monadelka No je to nemoc potvora, ale fleky se daj zmírnit, nebo dokonce i zmizet. Já s touto potvorou, teď budu bojovat 2 rok a už jsem vyzkoušela kde co a největší blbost byla jít na kožní, teda z počátku to tak nevypadalo, ale kortikoidy, dehet, poctivě jsem léčila i to na měśíc a kousek zmizelo, ale pak rána, místo jen ve vlasech se to rozjelo obličej, záda a jinde - ke všemu jsem neměla takovou tu jen suchou, ale i mokvající ložiska - nezabíralo nic. Ve vlasech krunýř, jinde taky a praskalo to i do krve. Tak jsem hledala co kdo už zkusil a vybodla se na kožní a šla do homeopatik a jaké překvapení, kdy po měsíci cítím svoji kůži, loupe se jen tenounká vrstva a povětšinou mám jen rudé fleky. Pokračuji v léčbě a doufám, že tu potvoru porazím. Taky mám kapky kde je Ostropestřec Mariánský a u mně vyšlo, že opravdu játra nejedou. Ty jsou teď rozhýbaný. Šampon mám Artrin a mažu Protektin a čistá vazelína. Kdyby tahle léčba neklapala, tak se nehodlám vzdát a buď laser v Praze - klinika Krč - nemít to z ruky, tak už sem tam, rybičky okusovačky, lázně Podhájská,.. Všem, kdo s tou potvorou bojujete, přeji, ať na to něco najdete a můžete zas spokojeně žít.
ivete 13. 8. 2007, 13:42
Lupénka je nevylečitelná nemoc. Ale díky za tip jak ji udržet v klidu, určitě vyzkouším. A nemáš dobrý tip jak ji udržet v klidu na celém těle?
Andris44 31. 1. 2008, 14:20
@ivete Dobrý den Ivet,dnes jsem četla váš příspěvek na téma lupénka.Mám ji už 12 let a velmi mi pomohly přípravky z Finclubu.Jestli máte zájem napíšu vám více.
veronikasediva11 23. 5. 2007, 9:30
dobrý den Leni,tak majolka by mě na lupenku nenapadla,určo to vyzkouším. Také si lupenku potírám sádlem,je to sice nepříjemné ale opravdu to stoprocentně promastí.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie